PayiQ

PayiQ kehittää älykkäitä Microsoft Azure-alustaa hyödyntäviä pilvipalveluita joukkoliikenteen tehostamiseen. Yhtiö keskittyy mobiililippuihin, niiden turvalliseen käyttämiseen ja lukemiseen sekä niihin liittyvään maksunvälitykseen. PayiQ on johtava mobiilimaksamisen järjestelmäpalveluiden tarjoaja Mobility as a Service -sektorilla. Yhtiö on mukana sekä kansallisissa että kansainvälisissä kehitysohjelmissa.

Liikkuminen palveluna (Mobility as a Service, MaaS) on yksi nousevista trendeistä maailmanlaajuisesti. Se on tunnistettu yhdeksi avaintekijäksi kestävälle kaupunkikehitykselle. Kiihtyvä kaupungistuminen, yhä pakottavampi tarve saastumisen torjuntaan sekä suuntautuminen kestäviin periaatteisiin edellyttävät uusia ajattelutapoja julkisen liikenteesen toteuttamiseen, sekä erilaisiin käyttäjäystävällisiin liikumismuotoihin yleensä. Integroidut liikkumisen palvelut ovat tulevaisuuden valtavirtaa osana älykästä kaupunkisuunnittelua.

  • Sijoittaja, Kumppani
  • 28.10.2014
  • Teknologia, Mobiili, Maksut
SIIRRY KOTISIVUILLE

Suomi on nousemassa tämän alan edelläkävijäksi. Avoimet innovaatioalustat liikkuvuuspalveluille ovat parhaillaan työn alla Suomessa. Ne ovat osa yhteistä kansallista ohjelmaa, jonka ovat käynnistäneet Business Finland ja Liikenne- ja viestintäministeriö. Yhtenä uranuurtajista, iQ Payments on kehittänyt mobiilin alustaratkaisun erityisesti tukemaaan juuri näitä uusia MaaS-liiketoimintamalleja.